Suno Ai is een interessante Ai muziekgenerator. In deze post zal ik schrijven hoe je deze tool kunt gebruiken. Ik gebruik de webversie van Suno Ai.

Hoe maak je een langer lied of muziek in Suno AI?

Stap 1: Maak eerst een standaardfragment. In realtime maak je veel fragmenten voor dezelfde songtekst. Kies het fragment dat je het beste bevalt > klik op het puntmenu-icoon rechts (…) In het menu dat verschijnt, vind je de optie ‘Doorgaan vanaf dit fragment’ > Klik erop.

Stap 2: Nu zal Suno Ai een nieuw leeg fragment creëren als voortzetting van het eerste. Als je wilt dat de melodie, het ritme en de stijl het eerste fragment volgen > laat het veld ‘Muziekstijl’ leeg in het tweede fragment. Voer de nieuwe songtekst in het ‘Songtekstvak’ in > klik op de knop ‘Doorgaan’. Suno zal altijd 2 variaties van een fragment maken. Je zult de voortgezette fragmenten zien gelabeld als ‘Deel 2’.

Als je meer variatie van ‘deel 2’ wilt > Herhaal stap: 1. Ga door tot je een deel 2 vindt dat de beste voortzetting van deel 1 lijkt te zijn.

Stap 3: Zodra je het perfecte deel 2 hebt gekregen > klik op het puntmenu-icoon rechts (…) In het menu dat verschijnt, vind je de optie ‘Heel nummer krijgen’ > Klik erop. En er wordt een nieuw fragment gemaakt met het label ‘Heel nummer’.

Als je de muziek nog langer wilt maken, selecteer dan deel 2 > klik op het puntmenu-icoon rechts (…) In het menu dat opnieuw verschijnt, klik je op ‘Doorgaan vanaf dit fragment’. Suno zal een nieuw fragment Deel 3 genereren. Je kunt zoveel deel 3 fragmenten maken als je wilt. Zodra je een perfecte hebt, genereer je het ‘Hele nummer’ zoals vermeld in stap 3.

Hoe download je een compleet nummer in Suno?

Kies het fragment of deel dat je wilt downloaden > klik op het puntmenu-icoon rechts (…) In het menu dat verschijnt, kies ‘Audio downloaden’ of ‘Video downloaden’.

Hoe krijg je een specifiek geslacht voor de zangstem in Suno?

Je moet het vermelden in de Metadata of het veld ‘Muziekstijl’. In het veld Muziekstijl kun je de zanger details vermelden na het schrijven van het genre. Bijvoorbeeld: Dans Pop Vrouwelijke zanger of Dans Pop Mannelijke zanger, enz.

Metadata zijn de trefwoorden die je tussen [vierkante haken] in de songtekst plaatst. Bijvoorbeeld [Vers] [Refrein] enz. In de metadata kun je ook de zanger vermelden. Bijvoorbeeld: [Vers vrouwelijke zanger]. Je kunt ook proberen alleen de naam van het geslacht te plaatsen zoals [Jenifer] [Adam] enz. boven elk gedeelte van de songtekst.

Je moet mixen en matchen en verschillende keren proberen om de gewenste stem te krijgen.

Hoe stop je de beats abrupt terwijl je de songtekst zingt?

Gebruik de [Metatags] om het te vermelden. Probeer [Geen beats] tussen een couplet voor een nummer te plaatsen en het model zal de songtekst blijven zingen en de beats weglaten.

Hoe structureer je een nummer in Suno Ai om perfect te klinken?

Nou, daar is geen definitief antwoord op. Omdat er verschillende nummerstructuren zijn in verschillende culturen. Maar hier is een redelijke structuur die ik volg:

[Verse 1] 4 regels songtekst met ongeveer 6 woorden per regel. Gebruik ABAB rijmschema.

[Pre-Chorus] 2 regels songtekst met ~5 woorden per regel die over het gevoel spreken. Rijm het niet.

[Refrein] 4 regels songtekst met ~5 woorden per regel. Alleen de 2e & 4e regel rijmt. Rijm de 1e en 3e regel niet. Als het mogelijk is, houd dan de 2e & 4e regel ~3 woorden per regel.

[Verse 2] 4 regels songtekst met ongeveer 6 woorden per regel. Gebruik ABAB rijmschema.

[Bridge] 4 regels songtekst met ongeveer 6 woorden per regel. Houd de brug om het gevoel van het nummer op een zeer intense manier uit te leggen. Zoals liefde etc.

[Pre-Chorus] 2 regels songtekst met ~5 woorden per regel die over het gevoel spreken. Rijm het niet.

[Refrein] 4 regels songtekst met ~5 woorden per regel. Alleen de 2e & 4e regel rijmt. Rijm de 1e en 3e regel niet. Als het mogelijk is, houd dan de 2e & 4e regel ~3 woorden per regel.

Zoals vermeld, moet je verschillende variaties proberen 😇 Als je een echt pakkend refrein krijgt, zal het in het hoofd van de gebruikers blijven hangen en zullen ze het blijven neuriën.”

Categorieën: AI

0 reacties

Geef een reactie

Avatar plaatshouder

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *