Het is bijna anderhalf jaar geleden sinds de huidige Apple TV werd uitgebracht, dus het apparaat is toe aan een hardware-upgrade. Hieronder zetten we geruchten over de volgende Apple TV op een rij, inclusief mogelijke functies en lanceringstijd.

Het huidige model is de Apple TV 4K van de derde generatie, aangekondigd in oktober 2022. Belangrijke nieuwe functies in vergelijking met het vorige model uit 2021 zijn onder andere een snellere A15 Bionic-chip, een grotere opslagoptie van 128GB, een iets dunner en lichter ontwerp, ondersteuning voor HDR10+, een USB-C-poort op de Siri Remote, lagere prijzen, en meer.
Lancering

In januari 2023 meldde Mark Gurman van Bloomberg dat er een nieuwe Apple TV zou worden uitgebracht in de eerste helft van 2024. Als die tijdsperiode nauwkeurig blijft, zou een nieuwe Apple TV tegen eind juni worden uitgebracht. Zo ja, dan zou het apparaat kunnen worden aangekondigd in een persbericht op de website van Apple, of onthuld tijdens de WWDC-keynote op 10 juni.

Gurman heeft de afgelopen maanden geen commentaar gegeven op de volgende Apple TV, en zijn rapport werd bijna 15 maanden geleden gepubliceerd, dus het is onduidelijk of het apparaat nog steeds op schema ligt om in de eerste helft van 2024 te worden gelanceerd of dat de plannen van Apple zijn veranderd.

Aankondigingsdata voor recente Apple TV-modellen:

  • Apple TV 4K van de derde generatie: oktober 2022
  • Apple TV 4K van de tweede generatie: april 2021
  • Apple TV 4K van de eerste generatie: september 2017
  • Apple TV HD: september 2015
    Geruchten

Snellere Chip

Volgens het rapport van Gurman van vorig jaar zal de volgende Apple TV worden uitgerust met een snellere processor dan het huidige model. Het is onduidelijk welke chip het apparaat zal aandrijven, maar mogelijkheden zijn onder andere de A16 Bionic-chip die debuteerde in de iPhone 14 Pro-modellen of de A17 Pro-chip die debuteerde in de iPhone 15 Pro-modellen.

Lagere Prijs

Apple-analist Ming-Chi Kuo verwacht dat de volgende Apple TV “betaalbaarder” zal zijn dan het huidige model. Hij zei dat een “prijs onder de $100” de “ideale prijs” voor de Apple TV zou zijn, maar de exacte prijs voor het volgende model moet nog worden gezien.

Zowel de tweede generatie (2010) als de derde generatie (2012) versies van de Apple TV waren geprijsd op $99 in de VS bij de lancering, en Apple verlaagde uiteindelijk de prijs van het derde generatie model naar $69, dus er is een precedent voor een Apple TV onder de $100 die beter zou concurreren met goedkope streamingapparaten verkocht door Google, Amazon, en Roku.

In de VS begint de huidige Apple TV bij $129 met 64GB opslag, en een model met 128GB opslag en een toegevoegde Ethernetpoort is beschikbaar voor $149.

Zelfde Ontwerp

De nieuwe Apple TV zal hetzelfde externe ontwerp hebben als het huidige model, zei Gurman.

Apple zei dat de toegenomen energie-efficiëntie van de A15 Bionic-chip het mogelijk maakte om de ventilator te verwijderen in de huidige Apple TV, wat resulteerde in een compacter ontwerp dat ongeveer 12% dunner en ongeveer 50% lichter is dan het vorige model.
Apple TV Met Camera

Een toekomstige Apple TV zou een ingebouwde camera kunnen hebben voor FaceTime en andere videochat-apps, zei Gurman in zijn Power On nieuwsbrief een paar dagen geleden.

tvOS 17 voegde een FaceTime-app toe aan de Apple TV, waardoor gebruikers video-oproepen konden voeren door de achtercamera van een aangesloten iPhone of iPad te gebruiken. Als de Apple TV een ingebouwde camera zou krijgen, zouden gebruikers niet langer afhankelijk zijn van een extern apparaat.

Het is onduidelijk of er een camera zal worden toegevoegd aan de volgende Apple TV of een later model.

Categorieën: TECH

0 reacties

Geef een reactie

Avatar plaatshouder

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *