Te midden van de problemen die het netwerk blijven teisteren, heeft de openstaande rente van Solana in de afgelopen week een daling gezien. Deze daling valt samen met een afname van de prijs van de cryptocurrency, wat suggereert dat investeerders wellicht voorzichtig worden met het wachten op een oplossing.

Solana zag zijn openstaande rente gestaag stijgen sinds het begin van 2024, waarbij het een recordhoogte bereikte na recordhoogte. Tussen januari en april steeg de openstaande rente van Solana van ongeveer $1,22 miljard naar een nieuwe recordhoogte van $2,86 miljard op 1 april. Dit vertaalt zich naar een stijging van meer dan 100% gedurende deze periode van drie maanden.

Echter, sinds het bereiken van deze nieuwe mijlpaal, heeft de cryptocurrency te maken gehad met problemen die zich hebben voorgedaan in de vorm van een netwerkstilstand. Ongeveer een week geleden merkten Solana-gebruikers op dat het blockchain-netwerk gestopt was met het verwerken van transacties zoals gebruikelijk, wat leidde tot een stilstand in de netwerkactiviteiten.

De verwachtingen destijds waren dat het netwerk binnen enkele uren weer operationeel zou zijn, zoals gewoonlijk het geval is. Dit blijkt echter niet het geval te zijn, aangezien het netwerk al een week lang offline is, een van de langste periodes in zijn geschiedenis.

Sinds het begin van de netwerkproblemen is de openstaande rente van SOL gedaald omdat handelaren een voorzichtiger aanpak hanteren. Gegevens van Coinglass tonen aan dat de openstaande rente momenteel op $2,39 miljard staat op 19 april, een daling van $370 miljoen ten opzichte van het recordniveau, wat een daling van 12,9% betekent in ongeveer een week.

Open interest meet het totale aantal uitstaande futures- en optiecontracten, dus het betekent dat handelaren hun posities hebben gesloten gedurende deze tijd.

SOL-netwerk klaar om terug te stuiteren?

Ontwikkelaars werken nog steeds aan het weer operationeel maken van het Solana-netwerk, maar het is geen gemakkelijke weg geweest. Zelfs nu blijft het netwerk de black-out bestrijden, waarbij ontwikkelaars een week als geschatte levertijd hebben gegeven voor het weer operationeel zijn van het netwerk.

CEO van Helius Labs, Bert Mumtaz, onthulde in een post op X (voorheen Twitter) dat de huidige problemen worden veroorzaakt door een implementatiefout. Deze bug is de reden waarom er meer mislukte transacties zijn op het netwerk. Mumtaz verduidelijkte ook dat deze bug niet gelijk staat aan een ontwerpfout in de zin dat het relatief gemakkelijker is op te lossen.

De CEO legde uit dat een patch voor deze implementatiefout nog steeds even zal duren en dat ontwikkelaars mikken op een oplossing tegen 15 april, een week na de post. Hij voegde echter toe dat deze datum kan veranderen als er andere bugs worden ontdekt tijdens het testen.

Na de post van Mumtaz wacht de Solana-gemeenschap in spanning af tot het netwerk terugkeert naar volledige werking. Ondertussen heeft de prijs van Solana en andere munten in het ecosysteem een klap gekregen. Beren hebben de SOL-prijs zo laag geduwd als $175. Echter, de verwachting is dat SOL terug zal komen met een wraak zodra het netwerk weer operationeel is.

Crypto-analist Ash Crypto heeft gezegd dat ze verwachten dat de prijs van SOL uiteindelijk boven de $400 zal stijgen. Als dit correct is, zal het huidige dilemma slechts een kortstondige hindernis zijn in de opkomst van Solana.

Categorieën: CRYTPO

0 reacties

Geef een reactie

Avatar plaatshouder

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *