Net als het originele RPG uit 1997, stelt Final Fantasy VII Rebirth je in staat om een leuk klein afspraakje te hebben met ieder lid van het team, behalve één (sorry, Cait Sith). En hoewel Rebirth een relatie-systeem heeft dat gemakkelijker te begrijpen is dan het originele spel, kan het nog steeds een beetje verwarrend zijn. Dat maakt het kiezen van een specifiek personage, bijvoorbeeld Tifa, een beetje uitdagend.

Geen zorgen. Ik heb alle benodigde onderdelen op een rijtje gezet om Tifa naar je deur te laten kloppen in de Gold Saucer voor wat persoonlijke tijd samen. Ze is misschien niet Aerith, maar het meisje uit Cloud’s geboorteplaats geeft echt om Cloud op een manier die maar weinig mensen doen. Dus laten we leren hoe we haar zich net zo geliefd kunnen laten voelen.

Hoe controleer je Tifa’s relatie-niveau?

Op je eerste playthrough van Final Fantasy 7 Rebirth moet je vertrouwen op zwevende smiley-emoji’s om het relatie-niveau van een personage te controleren (nadat je het hoofdverhaal hebt voltooid, ontgrendel je het Play Log dat de voortgang van de relatie van elk personage volledig beschrijft).

Terwijl je aan het verkennen bent, kun je L1 ingedrukt houden om de kleurthema-smiley-emoji’s boven de hoofden van de personages te tonen. De kleur begint als grijs voor het laagste relatie-niveau, gaat dan verder naar paars, lichtgroen, groen, blauw en uiteindelijk lichtblauw. Er is een kleine meter rond het gezicht, maar tenzij je een 65-inch 4k-scherm hebt, is het moeilijk duidelijk te lezen. Ga gewoon af op de kleuren.

Alle side-quests van Tifa

FF7 Rebirth koppelt elke side-quest aan een specifiek partylid. Wanneer je die quest voltooit, verhoog je je affiniteit met het gekozen personage. Bovendien vereisen sommige side-quests dat je aan bepaalde voorwaarden voldoet voor een perfecte voltooiing.

Hier zijn alle side-quests om je affiniteit met Tifa te verhogen (en hoe je de beste uitkomsten voor elk kunt krijgen):
A Rare Card Lost

“Een Zeldzame Kaart Verloren” is een van de eerste Tifa side-quests die je kunt oppikken in de Grasslands. Het is ook een essentieel onderdeel van het Queen’s Blood minispel en queestepad als je daar van houdt. Pak deze quest van het prikbord in Kalm en praat met… een zeer overdreven emotionele barman. (Weet hij niet dat ik degene zou moeten zijn die na al deze tequila in een bar huilt, niet hij?)

Je zult natuurlijk wat Queen’s Blood moeten spelen om deze quest af te ronden. Als je moeite hebt met dit (best goede) minispel, bekijk dan onze tips om de beste Queen’s Blood-speler op de Planeet te worden.
Calling All Frogs

Nog een minigame-gerelateerde quest, deze gaat over het Leap Frog-spel waar sommigen van ons van houden, en sommigen van ons niet. Pak deze quest van het prikbord en praat met wat verdwaalde kinderen bij de dokken die zichzelf misschien iets te veel vermaken door zichzelf in kikkers te veranderen.

Je zult een beetje moeten vechten, en dan is het tijd voor Leap Frog.
Dromend van Blauwe Luchten

Dit is een prachtige side-quest, en een die je niet mag missen, zelfs als je probeert iemand anders te versieren. Om toegang te krijgen, moet je eerst “When Words Won’t Do” voltooien, in Under Junon. Dit ontgrendelt de Kraaiennest, waar je “Dromend van Blauwe Luchten” van het prikbord kunt pakken.

Naar het einde van de quest toe, moet je een keuze maken uit drie soorten vlees. Zorg ervoor dat je het Rundvlees pakt voor het beste einde van de quest.
Gouden Beker of Niets

Klaar om wat chocobo’s te racen en een bekend gezicht uit Final Fantasy 7 Remake te ontmoeten? “Gouden Beker of Niets/Billy’s Verzoek” vereist dat je alle Grade 3 races in de Gold Saucer voltooit en twee van Grade 2 voordat je kunt racen in de Gouden Beker.

Tijdens de Gouden Beker race is je grootste tegenstander Joe, rijdend op Hyperion. Hij is snel, maar hopelijk heb je net als ik geluk en blijft hij de hele race vastzitten aan een hek. Sorry, Joe.
Spierbundels in de Klem

Net als de Remake heeft Rebirth een sportschool! En je zult ze moeten helpen. Deze quest verbetert je affiniteit met Tifa en ontgrendelt het Crunch Off minispel. Dit is verder een vrij eenvoudige “ga-monsters-doden” quest.
Mijn Engel met Wit Haar

“Mijn Engel met Wit Haar” werpt wat licht op Tifa’s jeugd. Het is een schattige quest die wat pianospel inhoudt. Je zult ook wat katten naar huis moeten begeleiden en ze veilig moeten houden voor monsters.

Beste dialoogopties voor Tifa

Tijdens verschillende punten in het hoofdverhaal, krijg je wat dialoogopties voorgeschoteld die invloed hebben op je affiniteit met verschillende personages. Voor Tifa, wil je de volgende dialoogopties selecteren:

Hoofdstuk 2, Kalm
Prompt: Herinnert deze tank je aan iets?
Correct antwoord: De plek waar ik je die belofte deed.

Hoofdstuk 4, Junon
Prompt: Herinner je je iemand genaamd Emilio?
Correct antwoord: De enige persoon uit het dorp die ik me herinner ben jij.

Hoofdstuk 6, Costa del Sol
Prompt: Het voelt alsof het al een eeuwigheid geleden is sinds Seventh Heaven.
Correct antwoord: Er is veel gebeurd sindsdien.

Hoofdstuk 9, Gongaga
Prompt: Waar zou je voor gaan qua eten?
Correct antwoord: Ik ga voor stoofpot.

Hoofdstuk 10, Cosmo Canyon
Prompt: Klonk ik net zo ongemakkelijk als ik me voelde?
Correct antwoord: Je hebt het goed gedaan.

Hoofdstuk 11, Nibelheim
Prompt: Het begon zijn tol te eisen, en toen kwam jij.
Correct antwoord: Heb ik je door dit alles geholpen?

Essentiële verhaalmomenten voor Tifa

Niet alleen moet je de juiste dingen zeggen en tijd doorbrengen met het meisje via side-quests, maar bepaalde verhaalmomenten vereisen specifieke acties.
De Parade van Junon

Tijdens Hoofdstuk 4, moet je de hoogste score behalen tijdens de parade. We leggen uit hoe je alle leden van het Zevende Infanterie bij elkaar kunt brengen en ze correct kunt rangschikken in onze gids hier.

Deze activiteit verhoogt ook je affiniteit met Aerith.
Bijpassende strandoutfits

Tijdens Hoofdstuk 6, moet je je outfit matchen met die van Tifa om je affiniteit met haar te verhogen (dit kun je ook doen met Aerith als je je affiniteit met haar wilt verhogen, maar niet met beide tijdens één playthrough).

Hier zijn de bijpassende outfits:

Cloud: Wilde Golf > Tifa: Schitterende Geest
Of
Cloud: Oceaan Chocobo > Tifa: Majestueuze Glamour

Synergievaardigheden en -vermogens

Gevechten spelen ook een rol bij het relatie-niveau. Ontgrendel en gebruik de volgende Synergievaardigheden en -vermogens met zowel Cloud als Tifa in hun folio’s om je affiniteit met haar nog meer te verhogen:

Synergievaardigheden:

    Hemelse Klim (ook bruikbaar met Aerith, Yuffie en Cait Sith)
    Glijden en Glijden (ook bruikbaar met Aerith, Yuffie en Cait Sith)
    Fladderende Vloed (ook bruikbaar met Red XIII)

Synergievermogens:

    Onverbiddelijke Stormloop
    Synchrone Cycloon

Bekijk onze gids over Synergievaardigheden en -vermogens als deze mechanieken je in de war brengen.

Een date night met Tifa leidt tot een vrij zachte en zoete uitkomst voor ons koppel uit de geboorteplaats. En weet je, terwijl ik nog steeds Team Clerith ben… begin ik langzaam maar zeker onze pittige jeugdvriendin te waarderen.

Categorieën: GAMES

0 reacties

Geef een reactie

Avatar plaatshouder

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *